مقدمه
ما روزانه چای سیاه مینوشیم، اما شاید ندانیم که کارخانهها چگونه این نوشیدنی محبوب را تولید و فرآوری میکنند. در این مقاله، مراحل تولید چای سیاه را گام به گام توضیح میدهیم تا با این فرآیند آشنا شوید.
چای سیاه چیست؟
چای سیاه از برگهای گیاه همیشهسبز «کاملیا سیننسیس» به دست میآید. وقتی آب داغ روی برگهای آمادهشده ریخته شود، نوشیدنی معطر چای سیاه به دست میآید که در ایران و جهان طرفداران زیادی دارد.
همه چیز درباره کیفیت چای محلی شمال
جهت تهیه چای اصیل ایرانی (چای محلی گیلان) اینجا را کلیک کنید.
ارسال رایگان به تمامی نقاط کشور به همراه ضمانت بازگشت وجه بی قید و شرط.
مراحل تولید چای سیاه
کارخانهها طی ۵ مرحله برگ سبز چای را به چای سیاه تبدیل میکنند:
-
پلاس
کارخانهها برگها را ۱۲ تا ۲۴ ساعت در معرض باد سرد و گرم قرار میدهند تا آب برگها حدود ۲۰ درصد کاهش یابد. این کار باعث میشود برگها در مرحله بعدی شکسته نشوند.
-
مالش
در این مرحله، کارگران برگها را له و پیچ میدهند تا سلولهای آنها باز شود و مواد درونشان آزاد گردد. تماس برگها با اکسیژن هوا عمل تخمیر را آغاز میکند و ماده «دیاستاز» آزاد میشود.
-
اکسیداسیون
این مرحله به جذب اکسیژن مربوط است که تغییرات شیمیایی را تکمیل میکند و رنگ و عطر چای را شکل میدهد.
-
خشک کردن
کارخانهها برگها را خشک میکنند تا تغییرات تثبیت شود و کیفیت چای حفظ گردد.
-
طبقهبندی
در نهایت، کارگران چایهای ریز و درشت را جدا کرده و بستهبندی یا به صورت فله آماده فروش میکنند.
امیدواریم که این مطلب براتون مفید واقع بوده باشه و نهایت استفاده رو برده باشید.
ویدئو آموزش پروسه تولید چای در کارخانه
برای دیدن پروسه تولید چای در کارخانه، ویدئو پایین را مشاهده کنید.
تفاوت چای سرگل بهاره و ممتاز با دیگر چای ها