معرفی گل گاوزبان و انواع آن
گل گاوزبان (نام علمی: Echium) گیاهی دارویی است که در دامنههای کوههای البرز رشد میکند. دو نوع گل گاوزبان ایرانی (Echium) و اروپایی (Borage) وجود دارد که هرکدام دارای ویژگیها و خواص دارویی متفاوتی هستند.
ترکیبات موثر در دمنوش گل گاوزبان
مهمترین ماده موثر این گیاه، نیترات دوپتاس است که از تجزیه شیمیایی آن حاصل میشود. گل گاوزبان منبع غنی ویتامینهای B، C، E، پتاسیم و آهن است و طبیعت آن گرم محسوب میشود. جالب است بدانید که تمام قسمتهای این گیاه به جز ریشه، قابل استفادهاند.

ترکیبات موثر در دمنوش گل گاوزبان
مهمترین ماده موثر این گیاه، نیترات دوپتاس است که از تجزیه شیمیایی آن حاصل میشود. گل گاوزبان منبع غنی ویتامینهای B، C، E، پتاسیم و آهن است و طبیعت آن گرم محسوب میشود. جالب است بدانید که تمام قسمتهای این گیاه به جز ریشه، قابل استفادهاند.
خواص درمانی
-
-
کاهش قند خون و کمک به کنترل دیابت
-
درمان شوره سر و بهبود سلامت پوست
-
نرم کننده پوست خشک و کاهش خارشهای پوستی
-
خواص ضد روماتیسم
-
پیشگیری از برخی انواع سرطان
-
بهبود مشکلات تنفسی مانند تنگی نفس و سرماخوردگی
-
کمک به درمان وسواس و اضطراب
-
خاصیت ادرارآوری و رفع عفونتهای دستگاه ادراری
-
کاهش جوش و آکنه به واسطه اثرات ضدالتهابی
-
کاهش تب و تسکین بیماریهای عصبی
-
دمنوش گل گاوزبان و درمان سرماخوردگی
برای بهبود سرفههای مزمن و آسمهای خفیف، میتوان دمنوش این گیاه را همراه با بابونه، سنبلالطیب و شقایق دم کرده و به همراه عسل روزی دو تا سه بار مصرف کرد.
نکات مهم درباره مضرات و عوارض جانبی
مصرف بیرویه دمنوش گل گاوزبان ممکن است خطراتی داشته باشد. به دلیل وجود آلکالوئیدهایی که ممکن است به جنین آسیب برساند، زنان باردار بهتر است از مصرف این گیاه خودداری کنند. همچنین، زیادهروی در مصرف این دمنوش ممکن است خطر ابتلا به سرطان کبد را افزایش دهد. افرادی که به سنگ کلیه مبتلا هستند نیز باید احتیاط کنند، زیرا این گیاه ممکن است درد آنها را تشدید کند.
روش دم کردن صحیح
برای تهیه دمنوش، مقدار مناسبی از گیاه را در قوری چینی بریزید و آب جوش را به آن اضافه کنید. سپس روی حرارت ملایم به مدت ۱۵ تا ۳۰ دقیقه دم کنید. پس از دم کشیدن، ۱۰ دقیقه صبر کنید تا دمنوش لعابدار و خوشطعم شود. میتوانید این نوشیدنی را با عسل، خرما یا توت میل کنید.
توصیه ویژه برای افراد با فشار خون بالا
مصرف این دمنوش به تنهایی ممکن است برای افرادی که فشار خون بالا دارند مخاطرهآمیز باشد. توصیه میشود همراه با لیموعمانی مصرف شود و بهتر است به عنوان نوشیدنی پس از شام استفاده گردد.
پیشنهاد میشود: فواید معجزه گر بهارنارنج
1 نظر ثبت شده در "گل گاوزبان | خواص، مضرات و طرز تهیه دمنوش گل گاوزبان"
edenerotica.com 1 فروردین 1403 در 2:34 ب.ظ
Wow, amazing blog format! How lengthy have you been blogging for?
you make running a blog look easy. The entire look of your site is excellent, as neatly as
the content! You can see similar here sklep online