قهوه چیست؟!
مطمئنا همه تون دانه های قهوه رو دیدین، اما ممکنه براتون سوال شده باشه که این دانه ها از اول چه شکلی بودن ؟ یا اصلا دانه های چی هستن و از کجا میان؟! لطفا ویدئو زیر را با دقت تماشا کنید
باید بگم که دانه های قهوه در واقع میوه ی های قرمز رنگ درخت قهوه هستن که به خاطر شباهتش به گیلاس به میوه های قهوه، به اون کافی چری (coffee cherry) هم میگن.
گیاه قهوه گونه های مختلفی داره که از لحاظ خواص و کیفیت تفاوت های چشمگیری با هم دارن .
در ادامه به چندتاشون اشاره می کنیم.
گیاه قهوه به طور طبیعی در مناطق گرمسیری آمریکا ، آفریقا و مناطق جنوب شرقی آسیا رشد میکنه . شامل کشور های برزیل، کلمبیا، اتیوپی، اندونزی و بخش هایی از هند و چین که به کمربند قهوه معروف هستند.
عوامل موثر بر کیفیت قهوه
1 ) گونه
قهوه به طور کلی دارای سه نوع مختلف است : عربیکا ، روبوستا و لیبرکا
( لیبرکا به صورت محدود کشت میشه ، رایج ترین ها عربیکا و روبوستا هستند)
- قهوه عربیکا قیمت بالاتری داره ، بیشتر در اتیوپی کشت میشه ، عطر و طعم فوق العاده ای داره اما از کافئین کمتری نسبت به سایر گونه های قهوه برخورداره.
- قهوه روبوستا عمدتا در ویتنام کشت میشه ، طعم تلخ تری داره اما دارای بیشترین میزان کافئین دربین سایر گونه های قهوه است.
2) ارتفاع کشت
قهوه هایی مثل عربیکا که در ارتفاع بالاتری کشت میشن از عطر و طعم بهتر و کافئین کمتری برخوردارند. در عوض قهوه روبوستا که در ارتفاع پایین تر کشت میشه ،کافئین بالایی داره اما از لحاظ عطر و طعم در درجه پایین تری قرار داره.
دلیلش هم این هست که قهوه هایی که در ارتفاع پایین کشت میشن بیشتر در معرض آفات گیاهی قرار دارند و گیاه برای مبارزه با آفات ناچاره کافئین بیشتری تولید کنه.
قهوه هایی که درارتفاع بالا کشت میشن این نیاز در اونها وجود نداره در نتیجه طعم کاراملی و شیرین تری دارند.
3) فرآوری دانه های قهوه
دوتا عامل قبلی طبیعی بودن اما از اینجا به بعدش به این بستگی داره که دانه های برداشت شده رو چیکارش کنیم تا قابل مصرف بشن.
همونطور که گفتیم قهوه ای که ما مصرف میکنیم درواقع هسته ی میوه قهوه است و گوشت میوه باید ازش جدا بشه.
فرآوری دانه های قهوه به دو روش تر و خشک انجام میشه.
- در روش خشک که روش سنتی هم هست .دانه های قهوه جلوی آفتاب پهن میشن تا خشک بشه و زمانی که رطوبتش به 11 درصد میرسه میوه رو از هسته جدا میکنند . این روش چون زمان بر هست اقتصادی نیست.اما چون دانه ها به آرامی خشک میشن باعث میشه تا طعم و مزه بهتری داشته باشه.
- روش دوم روش تر یا غرق آبی هست. که میوه قهوه رو بین 12 تا 28 ساعت درون تانکر های آب قرار میدن تا قسمت خارجی میوه توسط آنزیم های طبیعی ازش جدا بشه و بعد هم دانه های قهوه رو زیر آفتاب یا خشک کن های صنعتی خشک میکنند . این روش صرفه اقتصادی بیشتری داره و رایج تر هست.
4) روست کردن قهوه
روست یا همون تفت دادن قهوه خیلی زیاد روی طعم و مزه قهوه اثر داره
( دقیقا مثل تخمه خام و تخمه بوداده ) ، توسط دستگاه ها و تکنیک های خاصی انجام میشه . به جاهایی هم که این کار رو انجام میدن کارگاه های روستری (roastery) میگن.
سه درجه کلی داره :
- روشن
- متوسط
- تیره
که هرچی از درجه روشن به سمت تیره میریم دانه های قهوه روغنی ترن و طعم تندتر و تلخ تری دارن .
5) دم آوری قهوه
مرحله آخر هم آسیاب و دم آوری قهوه است که متد های مختلفی داره مثل عصاره گیری، کلد برو ، دم کردن و … که همه رو میتونید توی وبلاگ ما مطالعه کنید.
برای خرید قوی ترین قهوه ایران DEATH ANGEL COFFEE اینجارا کلیک کنید !!
تفاوت انواع قهوه به طور کلی مربوط نحوه دم اوری قهوه می باشد. مانند، قهوه فرانسه، قهوه ترک و قهوه اسپرسو.
قهوه اسپرسو، یک مدل منحصر به فرد تهیه قهوه می باشد که به وسیله دستگاه اسپرسو ساز که منحصرا برای تولید قهوه اسپرسو و عصاره گیری از قهوه می باشد، تهیه میشود..
اسپرسو بدلیل عطر و طعم قوی ای که دارد بسیار خوشمزه و مورد اقبال عموم مردم قرار دارد. که پایه اصلی بسیاری از نوشیدنی هایی مانند، قهوه کاپوچینو، قهوه لاته، قهوه آمریکانو و.. است.
برخلاف اکثر روش های دم آوری قهوه، در اسپرسو کافی کریما (coffee crema) وجود دارد که یک کف غلیظ به رنگ قهوه ای روشن می باشد.
برای تهیه یک قهوه مخصوص اسپرسو خوشمزه لطفا اینجا را کلیک کنید ! ارسال رایگان به سراسر کشور
عالی
عطر و طعمش خیلی خوبه