در انتهای فصل بهار که چای از مزارع جمع آوری شده و برای آماده سازی به کارخانه ها ارسال شده فرصت را غنیمت شمردیم تا درباره بهترین و با کیفیت ترین چای منطقه شمال “چای اشکورات” صحبت کنیم.
قبل از هر چیز بهتر است عواملی که باعث افزایش کیفیت در چای می شود را با هم بررسی کنیم.
عوامل کیفیت چای:
مرغوبیت بوته چای:
هر چه بوته چای جوان تر باشد کیفیت چای آن بهتر است، همچنین بوته های هرسی دارای برگ های آبدار هستند و کیفیت چای این بوته ها هم از لحاظ رنگ و هم از لحاظ طعم بهتر از بوته های جنگلی است.
کیفیت و تجربه در فرآوری چای:
رعایت صحیح پروسه تولید چای اهمیت بسیار بالایی در کیفیت چای دارد.
دلیل برتری و کیفیت بهتره چای منطقه اشکورات نسبت به سایر مناطق مانند چای لاهیجان، چای فومنات و.. چیست؟
وجود بوته های جوان تر نسبت به سایر مناطق
وجود نیروی کارگری متخصص در کشت و برداشت چای
چای منطقه اشکورات یک چای ارگانیک ( بدون استفاده از هیچ گونه سموم شیمیایی هست) اما علت عدم استفاده از سموم شیمیایی در این منطقه چیست؟
معمولا در مناطقی که کشت چای در آنها رونق دارد در تمامی فصول سال کشت چای انجام می شود، اما در منطقه اشکورات برداشت چای فقط در 2 بار در سال (بهار و پاییز ) صورت می گیرد؛ به همین دلیل آفات در این مناطق بیشتر بوده و مجبور به استفاده از سموم شیمیایی می شوند؛ اما در منطقه اشکورات بوته چای در سرما استراحت کرده و سم زدایی به طور طبیعی (توسط سرما ) صورت میگیرد.
برای خرید چای محلی شمال (منطقه اشکورات) اینجا را کلیک کنید
بهترین روش دم کردن چای محلی ارگانیک چیست؟
هرگز از آب با دمای 100 درجه (دمای جوش) استفاده نکنید.مقدار چای بیشتری استفاده کنید.
آب درون قوری نباید پر باشد. (فضای مناسبی برای عبور هوا بالای قوری در نظر بگیرید)
15 دقیقه برای دم کشیدن چای صبر کنید.
بهتر است از قوری چینی استفاده کنید.
نکته آخر اینکه باید بدانید استفاده از محصولات ارگانیک مثل چای اشکورات نیازمند صبر و حوصله بیشتر است، 15 دقیقه بیشتر صبر کنید و محصولی سالم تر و با مرغوبیت بهتر را نوش جان کنید.
چای محلی شمال حرف نداره
عالی و مفید بود